Balm Bayi CF-Rub Bantu Legakan Batuk dan Selesema

Anak kerap terjaga dari tidur sebab batuk. Tak selesa dan menangis. Tak tahu macam mana nak bagi anak selesa.

Puan N sapukan balm CF-Rub dengan konsisten selama seminggu. Batuk dan selesema anak berkurang. Tidur malam pun dah tak terganggu.

Dalam balm ni ada 7 essential oil yang digabungkan untuk membantu melegakan batuk dan selesema. Cuma tinggal sapu pada hidung, tulang belakang, dada dan tapak kaki.

Continue reading “Balm Bayi CF-Rub Bantu Legakan Batuk dan Selesema”

5 Perkara yang Boleh Dilakukan untuk Melegakan Batuk dan Selesema Anak

Biasanya kita akan rasa tak selesa bila batuk atau selesema. Anak kecil apatah lagi. Mereka akan kerap menangis dan meragam.

Mulalah mereka tak tidur malam. Kita sebagai ibu bapa pun akan letih sebab tak cukup tidur. Nak bekerja pulak esok harinya.

Jika dibiarkan tanpa rawatan ia mungkin boleh mengundang masalah kesihatan yang lebih serius.

.

Continue reading “5 Perkara yang Boleh Dilakukan untuk Melegakan Batuk dan Selesema Anak”

3 Langkah Utama Untuk Ajar Anak Membaca Guna Kaedah Fonik

ajar anak membaca guna kaedah fonik

Sejuk je hati bila anak dah pandai membaca. Lagi-lagi bila kita sendiri yang ajar anak membaca. Nak lepaskan ke Darjah 1 pun dah tak risau anak ketinggalan.

Tapi bukan mudah proses untuk ajar anak membaca ni. Dan bukan sehari dua je anak terus boleh membaca.

Ibu bapa kena mainkan peranan penting supaya anak boleh kuasai kemahiran asas ni.

Kalau tersilap cara boleh buat anak stress dan tak suka belajar. Sedangkan asas kepada ilmu pengetahuan ialah membaca.

Continue reading “3 Langkah Utama Untuk Ajar Anak Membaca Guna Kaedah Fonik”