Balm Bayi T-Rub Bantu Legakan Kembung Perut dan Sembelit

Ibu-ibu je tau macam mana risaunya bila baby dah lama tak membuang. Walaupun benda tu normal untuk baby yang fully breastfeed tapi risau tu tetap ada.

Puan N cuba sapu T-Rub lepas mandikan baby. Baby kentut dan tak lama lepas tu buang air besar pulak. Macam satu kelegaan bila baby dah membuang. Takde la setiap hari tertunggu-tunggu.

T-Rub bau dia macam bau halia. Memang ada EO Ginger dalam tu untuk membantu masalah kembung perut dan membuang toksin dari badan.

Continue reading “Balm Bayi T-Rub Bantu Legakan Kembung Perut dan Sembelit”

4 Perkara yang Saya Belajar semasa Ajar Anak Membaca

Macam mana perasaannya bila anak yang diajar berbulan-bulan sudah boleh membaca?

Umpama kita memasak bertungkus lumus. Tumbuk bawang, giling cili sampai pedih-pedih mata. Kemudian suami makan dengan berselera. Dia kata sedap sambil tambah pinggan kelima.

Seronok kan? Hilang rasa penat dan pedih mata. Macam tu jugalah bila ajar anak. Hilang letih dan sakit kepala (sebab tak cukup tidur) bila dengar anak dah boleh membaca. (walaupun baru suku kata mudah)

Continue reading “4 Perkara yang Saya Belajar semasa Ajar Anak Membaca”